Rasmus Klump – De samlede eventyr (Bind 1 og 2)

klump-boeger1

Indrømmet – DisneyBasen burde egentlig kun beskæftige sig med ænder og mus – men engang imellem dukker der noget op, som man som tegneseriefan har svært ved at lade passere. Som for eksempel når en gammel ven i skikkelse af en lille bjørn med røde, polkaprikkede smækbukser lægger vejen forbi.

Forlaget Zoom udgav sidste år første bind i “Rasmus Klump – De samlede eventyr”, og nu er andet og sidste bind endelig udkommet. Dermed er de oprindelige avisserier, som dannede grundlaget for de kendte “blå album” nu udgivet i deres helhed i bogform.

De blå hæfter var nemlig udgivet i forkortet form og ændret rækkefølge, så hvis man er ægte Klump-fan – eller bare har lyst til et nostalgisk gensyn med striberne, man husker fra sin barndom – burde disse to udgivelser jo være svaret. Og lige så fremragende som bøgerne er produceret (tegningerne står knivskarpe og papirkvaliteten er god) lige så meget opdager man, at de blå album var fortræffelige på deres måde. Kun de færreste har sikkert bemærket, at noget er skåret væk, eller at to historier er klippet sammen til én, og derfor vil man opleve, at “De samlede eventyr” visse steder bliver lidt for langtrukne og selvrefererende.

Man kan heller ikke helt komme udenom, at allerede da historierne udkom for mere end 60 år siden, var formen med tekst under billederne håbløst gammeldags. Grunden til at det alligevel stadig fungerer er, at Carla og Vilhelm Hansens striber er indbegrebet af hygge, hvor gode venner drager ud på spændende og eksotiske eventyr, som aldrig bliver farlige, og hvor alle de møder på deres vej, er venlige og (næsten) altid i godt humør. Det er altså svært ikke at kunne lide!

Fakta:
Rasmus Klump. De samlede eventyr 1951-1955 + 1955-1959

Carla Hansen og Vilhelm Hansen
Redigeret af Per Sandehage
367 sider / 384 sider, indb. s/h
Forlaget Zoom, november 2015 og november 2016

Skriv en kommentar